Az új paksi blokkok üzemeltetésére már a létesítés szakaszában fel kell készülni. Ennek egyik fontos eleme a Paks II. Zrt. kezdeményezésére létrejött atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzés, ismertebb nevén a Paks II. Akadémia, amire megfelelő alapképzettség birtokában bárki jelentkezhet. A hallgatóknak a részt vevő egyetemek kiváló oktatói mellett, külső konzulensként segítséget nyújtanak a Paks II. Zrt. munkatársai is.
2023.05.12.
Vezetett olyan általános iskolát, ahova többségében cigány gyerekek jártak, tanított magyarul és angolul üzleti kommunikációt, szervezeti kultúrát, interkulturális kommunikációt. Dr. Kiss Natália 2016-tól a Paks II. projektet segíti szakértelmével, tapasztalataival, hivatásáról az Atomszféra Közös nevező rovatában beszélt.
2023.04.28.
Tíz Budapesten töltött év után költözött vissza Dávid Bence Dunapatajra, mert úgy gondolja, családot alapítani, gyermeket nevelni jobb vidéken. A fiatal szakember az Atomszféra Kávészünet rovatában beszélt arról, hogy szívesen járja az erdőt, ahova alkalomadtán kislányukat, Aprókát is magával viszi.
2023.04.25.
Tanított saját magániskolájában, kolumbiai középiskolában és egyetemen, valamint az új-zélandi Cambridge középiskolában Pálosné Buday Tünde. Úgy érezte, ezen a területen elérte, amit lehetett, másra vágyott. A Paks II. Zrt. Törzskari Igazgatóságának szakfordító-tolmácsaként most ő tanul egy új területet, a nukleáris ipart.
2023.04.20.